Mostan színes TINTÁ-król álmodom

A TINTA Könyvkiadó kifestősorozata

A Tinta Kiadó új sorozatot hozott létre a vizuális kultúra fejlesztésére. Bár elsőre bonyolultnak hangozhat, mégsem az.

 „Az apróságok jelentik az életet, zagyván összekeverve bennünk, mint ahogy valamely festmény lényegét sem a rajta szereplő alakok adják, hanem a vonalak hajlása s a színek kevert árnyalatai.” – Wass Albert

Ahogy szerte a világon, úgy Magyarországon is teret nyert a kifestők, színezők és felnőtt színezők divatja, ami nem meglepő, hiszen számos előnye és jótékony hatása van az efféle kikapcsolódásnak. A színezés ugyanis nyugtató hatású, fejleszti a koncentrációt, segíti a kreativitást és edzi a finommotorikus készségeket. Nem véletlenül ajánlják gyermekeknek a színezőt, hiszen fontos, hogy kialakuljon a kezek ügyessége még gyermekkorban. Viszont a felnőtteknek sem válik kárára az, ha néha-néha, munka közben, este lefekvés előtt, vagy otthon bekuckózva egy kifestővel múlatják az időt és pihentetik az agytekervényeket.

kifesto1.jpg

Magyar virágok kifestőkönyve

A Tinta Kiadó gondozásában mostanáig tizenkét színező jelent meg, amelyek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak. Ezekben a kifestőkönyvekben törekszik Horváth Ágnes, Bánlaky Anna Janka és Miksné Mátyás Eszter arra, hogy a magyar kultúrát és élőflórát közelebb hozzák az emberekhez. A repertoárban megtalálható a Híres magyar hímzésmotívumok kifestőkönyve, a Matyó, Kalocsai, valamint Székely motívumok kifestőkönyve, de van Magyar virágok kifestője, Magyarországi lepkék, illetve A világ lepkéinek kifestője, azonban ha valami fiúsabb témára volna igény, akkor van Autók kifestője is a kínálatban.

Magyarországi lepkék kifestőkönyve

Ezen felnőtt- és gyermekszínezők minden lapja tükrözve van, a szerzők egy-egy mintát ajánlanak fel az „olvasó” részére, amin elindulhat, ha nem tudja, milyen színű ceruzát ragadjon meg. Ám később akár teljesen önállóan is színezhet a kedves olvasó, hiszen ezek a tarka tükörképek csak egyfajta reprezentációi a buzsáki hímzésnek, címereknek, a réti iszalagnak vagy éppen a zöldfonákú farkincáslepkének. Nem árulok zsákbamacskát, hiszen ezek a kifestők mesekönyvbe illő rajzokkal vannak teli, amiket nézni és színezni is hatalmas öröm.

Híres magyar hímzésmotívumok kifestőkönyveDe ezek a könyvek nem egyszerű színezők, amiket „csak” kifest az ember, ugyanis mindegyik kiadásnak a végében leírás található, ami számos érdekes információt ad át az olvasónak. Többek között olvashatunk a pillangók és lepkék eszmei értékéről, a matyóhímzés kialakulásáról és típusairól, valamint a magyar növények igényeiről, érdekességeiről és védettségéről. A Magyar virágok kifestőkönyvében még egyfajta memóriajáték is található, ahol a virág nevét a megfelelő rajz alá kell írni. 

Urbán Matild

Most egy különleges ajánlat keretein belül 5 darab kifestő együtt 7450 Ft helyett 40% kedvezménnyel 4470 Ft-ért vásárolható meg a TINTA Kiadó webshopjában (tinta.hu). Ezenfelül most minden Vakáció könyvcsomagunkhoz egy felfújható strandlabdát adunk ajándékba!